fbpx

Oppblåsbare Boblebad

oppblåsbare boblebad

Boblebad er undervurdert. Det er så deiligt for kroppen. Avslappende, nydelig…

Fredrik Bye

Hva er et oppblåsbart boblebad:

Hvis du elsker ideen om å slappe av i ditt eget hjemmespa, men ikke har plass til et permanent standard boblebad, er et oppblåsbart boblebad den perfekte løsningen for deg. Du kan sette ett opp nesten hvilket som helst sted som har en stikkontakt i nærheten, til og med innendørs eller på campingplassen din.

Oppblåsbare spa har ikke de samme funksjonene som standard spa. Mens de leverer varmt, sprudlende vann, har de fleste ikke vannstråler, og de kan ikke ta deg tilbake til 1980-tallet. Lær nøyaktig hva du melder deg på før du tar frem luftpumpen.

Produkt Oversikt

Hvilke egenskaper finnes det i oppblåsbare boblebad:

oppblåsbart boblebad er laget av tykk vinyl
Et boblebad er designet for å forbedre livsstilen din

Bærbare spa er laget av tykk vinyl i stedet for den harde akryl de fleste standard spa er laget av. Du finner heller ikke den samme listen over bjeller og fløyter på oppblåsbare boblebad som du vil med premium spa, men noen få ting er verdt å sammenligne før du kjøper.

Kapasitet
Oppblåsbare boblebad er tilgjengelige i to-, fire- eller seks-personers kapasitet. Imidlertid har de typisk en stram passform. Hvis du vil ha litt vingrom for badegjester (og du har plass i budsjettet), kan du vurdere en størrelse opp.

Kontrollpanel
Bærbare spa og oppblåsbare boblebad har enkle digitale kontrollpaneler med en grunnleggende LED-skjerm og noen få knapper for å justere innstillinger som temperatur, jet av og på, og en timer for varmeren.

Oppblåsbar boblebad kontrollpanel
Husk å sjekke om kontrollpanelet er tilgjengelig fra boblebadet ditt eller ikke når du handler. Ingen ønsker å komme seg ut og gå til pumpen bare for å slå på varmen igjen, men noen oppblåsbare spa krever at du gjør akkurat det.

Hardt Vann System
Dette er en ekstra funksjon i filtreringssystemet i noen oppblåsbare spa. Det kan bidra til å forhindre eller i det minste minimere kalsium forekomster og opphopning i boblebadet. Imidlertid er det ikke en erstatning for riktig vedlikehold av vannkjemien.

Varmere
Selvfølgelig kan du ikke ha boblebad uten varme. Hvor varmt skal et boblebad være? I dette følger tradisjonelle og bærbare spa samme standard. Den maksimale sikre temperaturen for begge er 104 F (40° C).

Dette er basert på en anbefaling fra Forbruker Produktsikkerhet Kommisjon (Consumer Product Safety Commission – CPSC) om utilsiktede drukningsulykker og heteslag i altfor varmt spa vann.

Varmetips

Hvordan fungerer et boblebad

Boblebadet er dypere enn et vanlig badekar, slik at du kan nedsenke hele kroppen din inni og nyte følelsen av glede og helsemessige fordeler.

De fleste badegjester foretrekker å holde temperaturen mellom 37° C – 39° C, så så lenge varmeren din kan gjøre det, vil alt være i orden. En viktig ting å ta hensyn til når du opprettholder det oppblåsbare boblebadet ditt, er hvordan du får vannet opp til ønsket temperatur og holder det slik.

Hvis du holder den tildekket når den ikke er i bruk og, i tilfellet den er ute, bruker utendørselementer som personvern skjermbilder eller busker, vil det bidra til å redusere fordamping og kjøling av spa-vannet ditt, slik at varmeren ikke trenger å jobbe så hardt.

Du kan også forvente at den oppblåsbare boblebadet tar mellom 12 og 24 timer (med en til tre grader i timen) for å varme vannet helt før du bruker den første gang.

Pumper

Dette er en av de viktigste og hardtarbeidende komponentene i ditt oppblåsbare boblebad oppsett. Pumpen er det som sirkulerer vannet, og den har en innebygd luftblåser for å blåse opp boblebadet ditt og drive dysene.

Pumpen og varmeren er vanligvis plassert i en beholder, som er lukket for å unngå utsettelse av elektriske komponenter for vann. De fleste oppblåsbare boblebad plasserer kontrollpanelet på toppen av pumpehuset.

De har vanligvis en 120-volt ledning med en innebygd jordfeilbryter (GFCI) for å forhindre elektriske støt. Dette lar deg koble den til ethvert innendørs eller utendørs stikkontakt. På grunn av strømtilførselen, vil du sannsynligvis være sikker på at det er det eneste på den tildelte bryteren, slik at bryteren ikke blar mens du koser deg med spaet ditt.

Form

Nesten alle bærbare spa er runde, men du finner også noen få firkantede modeller på markedet. Selv om det kanskje ikke er en avbrytende funksjon, kan du oppleve at firkantede modeller og to-personers bad i robåt-stil har litt mer benplass for badegjester. Selvfølgelig avhenger plassen også av hvor mange badegjester du har i spaet på en gang.

Dekke

Når du kjøper et oppblåsbart boblebad, kommer det med sitt eget deksel. Noen har til og med to eller tre typer deksler. Avhengig av hvilken spa-modell du velger, kan dekslet være skinn, oppblåsbart og isolert, et termisk teppe eller et kombinasjonsdeksel som har et oppblåsbart interiør, slik at du bare har ett deksel for å beholde varmen og lukke boblebadet.

Den gode nyheten er at du ikke trenger å skynde deg og kjøpe et deksel med en gang, spesielt hvis du ikke vil holde spaet ditt fungere på lang sikt.

Den enda bedre nyheten er at du kan kjøpe boblebad deksler til oppblåsbare boblebad etterpå, så det er enkelt å oppgradere.

Markduk

Uansett hvilket oppblåsbart spa du velger, bør det komme med en duk som du kan legge på overflaten der du skal sette opp spaet ditt. Dette gir litt ekstra beskyttelse for bunnen av boblebadet mot rusk, temperaturendringer og andre potensielt skadelige omstendigheter.

Er oppblåsbare boblebad farlige?

Den maksimale temperaturen din oppblåsbare boblebad kan nå er 40° C… Det er absolutt en risiko for at det varme vannet i en oppblåsbar boblebad kan brenne deg hvis du holder deg inne for lenge. Dette gjelder spesielt for veldig små barn, som bare tåler vanntemperaturer opp til 32 Celsius.

Selv om du ikke har noen lokale sikkerhetslover å overholde, kan du vurdere å følge Spa Husets anbefalinger om bærbare bassenger over bakken for å holde alle trygge rundt det oppblåsbare boblebadet ditt.

Tips om Oppsett: Hvis du er i en stor hast å bruke boblebadet, kan du kjøpe et vedlegg for å hekte fylleslangen opp til det varme vannet i huset ditt. Husk at de fleste husholdningsvarmere er satt til 49° C eller mer, som er 16 grader varmere enn den maksimale temperaturen spa-vannet ditt bør være.

Begynn å fylle spaet ditt med uteslangen, og avslutt deretter den siste tredjedelen med varmt vann fra huset ditt. Dette vil forkorte tiden din varmeapparat vil kreve for å få boblebadet opp til temperatur uten å sette deg selv eller spa-materialene i fare fra for varmt vann.

Oppblåsbart boblebad vinter

Pumpen og varmeren som følger med det oppblåsbare boblebadet ditt er ikke designet for å kjøre både boblene og varmen samtidig. Dette betyr at hvis du bruker det i vinterhalvåret, kommer du fort til å bli kald.

Hvis du er en fan av DIY-løsninger, kan du løse dette problemet ved å bygge din egen propanvarmer som kjøres separat fra pumpen din. Før du bruker spaet ditt om vinteren, må du sjekke temperatur verdiene for pumpen og varmeren.

De fleste er bare trygge å bruke i temperaturer over 4° C.

Oppblåsbart boblebad erfaringer

Til tross for denne kanskje harde påstanden, er oppblåsbare boblebad relativt sterke. Veggene er stive og er sterke nok til å sitte på. Hvis du følger noen enkle regler, som f.eks. ingen smykker eller glass, og regelmessig vedlikeholder filter- og pumpesystemer, bør du forvente opptil 5-10 år med god pålitelig service fra det oppblåsbare boblebadet ditt

Hvorfor kjøpe oppblåsbart boblebad fra Spa Huset

Flere kjøper Netspa enn noen annen oppblåsbar boblebad modell. Hvorfor det?

Vel, for det første er merkenavnet Netspa solid og pålitelig. De holder et høyt kvalitetskontroll, noe som betyr at alt fungerer som det skal.

Netspa har et stort utvalg av utendørs oppblåsbare produkter. De har god erfaring med å utvikle tøffe materialer som tåler langvarig eksponering for været.

Det Netspa Boblebadet er intet unntak. Det ytre skallet er sterk og vil ikke punkteres enkelt. Sideveggene er faste og stive nok til å lene seg mot eller sitte på. Isolering er bra med et ekstra lag termisk folie bundet til det ytre laget.

Installasjonen er relativt rask og enkel. Du kan få spaet oppblåst og klart til vann på under 30 minutter.

All oppvarming, bobler og vannfiltrering håndteres effektivt av det brukervennlige digitale kontrollpanelet.

Det som virkelig skiller Netspa-modellen fra resten er tilbakemeldingene fra kunder.

Det er mange ekte positive tilbakemeldinger fra folk som har kjøpt denne varen.

Viktig informasjon

Viktig informasjon om boblebad
Viktig informasjon om boblebad

Vurdere du boblebad ute eller innendørs?

Du kan velge å ha et frittstående boblebad med frontpanel og endepanel, eller bygge det nye boblebadet.

Med et frittstående boblebad har du lett tilgang til rengjøring, drenering og service. Ved sliping av et boblebad anbefaler vi minst 2 luftspor på 20 x 20 cm slik at pumper ikke blir varme. Disse luker vil også fungere som inspeksjonsluker for fremtidig vedlikehold av spaet ditt.

Installer spaet ditt slik at det enkelt kan løftes av enhver tjeneste.

Elektrikere bør alltid installere strømforsyninger i et bade anlegg. Hvis du kjøper et bade anlegg med karaffelmontering eller fylling via dysene, må vannuttaket i veggen være under fartøyets høyde.

Hvis du vil bruke en veggmontert dusjblander med tut for spa, må du montere uttaket i veggen over fartøyets høyde.

Les også om Boblebad for Gravide, og billige boblebad. Og husk lokk til boblebad.

Leveranse

Vi leverer til hele Norge: f.eks i Oslo, Tønsberg, Sandefjord, Hønefoss, Vintrebro

Vi leverer til hele Norge: f.eks i Oslo, Tønsberg, Sandefjord, Hønefoss, Vintrebro, Holmestrand, Kristiansand Tromsø, Stavanger, Ålesund, Bergen, Kristiansand, Trondheim og Trysil.

Pris

Be om pris og tilbud! Send oss en mail via kontakt skjemaet eller ring +47 64 97 73 30

Kilder:
cdc.gov