fbpx

Kan spa brukes av gravide kvinner, hvorfor ikke?

Kan spa brukes av gravide kvinner, hvorfor ikke?

Boblebad dersom du er gravid. Kan du fortsatt gå til et spa?

Det korte svaret er ja – det er lovlig.

Straks blir gravide kvinnerfortalt å slappe av og ta det rolig. Og det er sant. Det er ingen bedre måte å tilbringe tid enn ved å besøke et spa når hun er gravid!

Behandlinger du ikke bør ha i svangerskapet

De fleste gravide kvinner føler seg bedre hvis de hviler, ta mild trening, og spiser litt og ofte. Alt i alt, så høres et hjemme spa, eller motstrømsbasseng ideelt. Det er noen spa behandlinger for gravide du ikke bør ha i svangerskapet, og du må holde deg borte fra varmeanleggene, men du kan fortsatt få mest mulig ut av en avslappende spa dag eller opphold.

Prøv å planlegge ditt opphold på et spa med graviditet i tankene. I stedet for å gå til hver øvelsesklasse og spise ost, adoptere en annen tankegang. Prøv litt søvnig tidlig kveld og sen morgen.

Deretter legger du til en svømmetur eller en tur på eiendommen. Spis hva du kan når du kan; hvis du trenger å ringe til spaet og forhåndsbestille matvarer som du finner lett å holde nede.

Unngå badstuer og boblebad

Unngå badstuer og boblebad
Unngå badstuer og boblebad

Badstuer og boblebad anbefales IKKE under graviditet på grunn av risikoen for overoppheting av kroppen. (1) En svømmetur eller bad som gjør huden din rød og gjør at du svetter er for varm.

Hold deg til bassenget og kjøligere behandlinger. Noen spas tilbyr laconium og tepidariums – varme rom og senger som ikke utgjør fare, men fortsatt beroliger og slapper av.

Sjekk med spaet hva de tilbyr.

Hva kan jeg gjøre?

Hvis du er i svært tidlig graviditet, kan spaet la deg utsette ditt besøk med noen uker, slik at du kan bestille inn for noen graviditetsspesifikke behandlinger.

Legg i en manikyr og pedikyr

Legg i en manikyr og pedikyr, og du kan bare føle deg som en ny du (eller til og med den gamle du)!

 1. Chambers C. 2006. ‘Gjennomgang artikkel: Risiko
  for hypertermi forbundet med badestamp eller spa bruk
  av gravide kvinner. Fødselsdefekter Forskning (Del A).
  ‘ Klinisk og molekylær teratologi. Vol 76 pp569-573
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16998815
  [Tilgang september 2011]