Home / Inspirasjon helse

Inspirasjon helse

Hold deg oppdatert på insprasjon, bilder og andre spennende nyheter!

EN TUR I BADET VIL GI DEG FYSISK OG PSYKISK AVSTRESSING. BADET GIR FØLELSEN AV VELVÆRE, LUKSUS OG DET GIR EN STOR HELSEGEVINST. VANNTRENING ER GUNSTIG FOR BLODSIRKULASJONENE. VANNET VIRKER AVSPENNENDE OG MASSERER KROPPEN. DET BESTE ER AT DU ØKER ENDORFINFRIGJØRINGEN OG GIR DEG LYKKEFØLELSE OG MINDRE SMERTER.

Er dette en trening for alle?
Ja, det er det absolutt! Trening imotstrømsbasseng virker bra for alle enten du har mye smerter, er overvektig eller i generelt god form. Kroppen veier bare 10% av sin egentlige vekt, så det blir mye mindre belastende å trene med vann rundt kroppen. Samtidig kan du trene med motstand hele tiden for vannet gir deg motstand i hver bevegelse.

Hva om du har smerter?
Har du smerter og det er vondt å bevege deg på land, avlaster vannet kroppen, og er det i tillegg varmt vil det gi god smertelindring og en mulighet for smertefri bevegelse.

Hvilke helsegevinster er det for de som er godt trent?
Som en aktiv person har du mye belastning på muskler og ledd i hverdagen og ved trening i Swinspa vil leddene bli smidigere, du vil myke opp muskelfiberene og låse opp stive ledd. I tillegg vil spenningssmerter reduseres og kan til og med forsvinne helt.

Alle reklamerer med at Swimspa frigjør velvære hormoner, hva betyr det?
Det har seg slik at 37-38 grader varmt vann så utløses det en rekke hormonelle endringer. Blant annet frigjøres hormonet ACTH, som setter i gang produksjonen av hydrokortison. Det er dette stoffet som skaper følelse av lykke og velvære i hjernen.

Vil jeg gå ned i vekt ved å trene i et motstrømsbasseng
Ja det vil du! Skjoldbruskkjertelen danner mer av hormonet tyroksin, og det er det som setter fart på kaloriforbrenningen din. Som nevnt tidligere er det også lettere å bevege seg i vann, noe som gir deg en helt annen bevegelsesfrihet enn du har på land. Dette vil dermed gjøre det lettere å komme i gang med treningen.

Hva med dem som har vanskelig for å sove?
Når du når over 37 grader i vannet vil store mengder blod forplante seg i hud og muskler. Når musklene blir varme og spenningen slipper vil du bli deilig, avslappet og søvnig.

www.spahuset.no

Vi er for tiden i gang med en større omorganisering og vil ikke være tilbake før i januar

Det vil derfor være noe lengre svartid enn vanlig. For kjemi eller andre produkter er det bare å se vår nettbutikk