Home / Inspirasjon / 10 gode grunner for å investere i Spa & Velvære

10 gode grunner for å investere i Spa & Velvære

10 gode grunner for å investere i Spa & Velvære

I generasjoner har mennesker reist jorda rundt, søkende etter helse og terapi gjennom vann. Mennesket har visst i århundrer at hydroterapi kan gjøre utrolige ting for menneskekroppen.

I dag kan vi på en optimal måte fange varme og vannbevegelse. Et korrekt designet spa har en magisk evne til å lindre smerte og sette i gang den naturlige healing prosessen i kroppen. Et Spahuset gir deg den mest avanserte hydroterapien tilgjengelig, med helt spesielle egenskaper som tar hensyn til kroppens naturlige former.

Våre designere har klart å blande vitenskap og kunst slik at du kan få den ultimale massasjeopplevelsen.  Kombinasjon av presisjons dyser, ergonomisk design, og optimal vannbevegelse vil hjelpe deg å oppdage din egen private oase i ditt eget hjem – og dette er magisk.

 

DERFOR BØR DU INVESTERE I ET MASSAJEBAD ELLER SWIMSPA

1. Blodet renner raskere

Fordi tyngdekraften er annerledes i vann, vil en del av blodet som vanligvis er i bena, bevege seg opp til hjertet og de større blodårene. Virkningen er tydeligst i kaldt vann.
Det gir hjertet 35 prosent mer blod (ca. 700 ml) å pumpe rundt. Hjerterytmen øker i vann som har samme temperatur som kroppen eller er varmere, og synker i kaldt vann. Det er positivt at blodet går raskere fordi det gir en bedre oksygentilførsel til alle deler av kroppen. Jo mer oksygen, desto mer energi. Jet dyser kan forsterke virkningen hvis
de er stilt inn riktig vei slik at blodet hjelpes frem mot hjertet. Noen undersøkelser viser at blodtrykket forblir konstant, andre at det systoliske blodtrykket (det høye) øker litt, mer i kaldt og varmt vann enn i vann med kropps temperatur.

 

2. Nyrene renser ut avfallet

Når blodet tvinges fra bena og opp til hjerte og lunger, stimuleres nyrene til å produsere mer urin. Dermed fjernes flere giftstoffer og avfallsprodukter enn normalt.
Mange tisser opptil seks ganger mer når de er på spa!

 

3. Fjerner væskeansamlinger

Vannets eget trykk, forsterket av jetstrålenes påvirkning av hud og vev, virker som lymfedrenasje: Massasjen frigjør lymfevæske som er bundet rundt i kroppen, og hjelper den
frem til lymfe knutene, der avfallsstoffer, mikroorganismer og unødvendig væske brytes ned. Dermed fjernes også væskeansamlinger. Pleier du f.eks. å ha tunge ben, vil de kjennes
betydelig lettere – og du blir lettere og mer avslappet.

 

4. Pusten styrkes

I vann kan du ikke puste så dypt som ellers på grunn av vannmotstanden mot brystkassen. Det er god styrketrening av pustemusklene, ettersom du jo ikke kan unngå å puste,
og det blir lettere å puste på en naturlig måte når du er ute av vannet.

 

5. Ledd og muskler blir smidige

Leddene blir smidigere og får større aksjonsradius i vann fordi de ikke behøver å bære hele kroppsvekten. Et varmt boblebad med jet dyser kan myk gjøre muskelfibrene og
bindevevet og låse opp stive ledd. Spenningssmerter reduseres eller kan til og med forsvinne helt.

 

6. Frigir velværehormoner

37-38 grader varmt vann utløser en rekke hormonelle endringervia hypofysen i hjernen. Blant annet frigjøres hormonet ACTH,
som setter i gang produksjonen av hydrokortison. Det er et stoff som skaper en følelse av lykke og velvære i hjernen.

 

6. Forbrenner mer energi

Skjoldbruskkjertelen danner mer av hormonet tyroksin, som setter fart på kaloriforbrenningen.

 

7. Kaldt vann kvikker først opp

Du kan få en spesielt oppkvikkende effekt ved å være forsiktig med varmen i boblebadet. F.eks. får vann på 18 grader blodomløpet i huden til å gå på sparebluss. I stedet trekkes
blodet inn i hjertet og de store blodårene innenfor brystkassen og pulsårene som fører blod til hjernen.

Dermed føler du deg mer våken og oppkvikket. Og når du har fått varmen i deg igjen, slapper du godt av. Luftboblene i badet gir litt av den samme badstuevirkningen:
Små kalde eksplosjoner i det varme vannet.

 

8. Varmt vann gjør deg døsig

Vann over 37 grader får store mengder blod til å forplante seg
til hud og muskler. Når musklene blir varme og spenningene slipper, og når hele kroppen renser seg og flytter væske rundt i kroppen, blir du deilig avslappet og søvnig
– og du lengter etter et godt sted å sove!

 

10. Spahuset Catalina AS har 20 års faglig erfaring, og du kan være trygg på å få en god service fra oss. I tillegg til våre unike kvalitetsprodukter.

 

Mange former for terapi: Det finnes mange former for terapi, som hydroterapi, lysterapi, lydterapi, og aromaterapi. Alle disse terapiformene finner du i våre spabad.

Her er noen fordeler:

 • Stressreduserende
 • Øker prestasjonsevnen for idrettsutøvere i alle klasser
 • Reduserer sykefravær
 • Gir raskere restitusjon etter treningsøkt
 • Lar kroppen hente seg inn etter harde arbeidsdager
 • Øker blodsirkulasjonen
 • Styrker immunforsvaret
 • Renser kroppen for avfallsstoffer
 • Lindrer muskelsmerter og leddsmerter
 • Sosial pleie/samlingspunkt for familie og venner
 • Et sted å slappe av og hente seg inn både psykisk og fysisk
 • Helbreder og forebygger mot dårlig blodsirkulasjon og sykdom
 • Hjelper deg å holde varmen i kroppen på kalde vinterdager
 • Stemningskapende
 • Trivsel og velvære!

 

Del dine opplevelser med familie og venner!

Å sitte i et +40 grader oppvarmet spa ute om vinteren er en opplevelse som er sunt for både kropp og sjel. La vannstrålene massere de støle og stive musklene etter en lang skitur. Del disse opplevelsene med familie og venner. Dette er både sosialt og vil øke kvalitetstid, mens du samtidig tar vare på kroppen din.

 

Fargeterapi/lysterapi

I Norge og andre nord-europeiske land er det jo slik at vi knapt ser solen i vinterhalvåret, den såkalte mørketiden. Mørketiden har forskjellige måter å påvirke sinnet vårt. Som oftest blir vi mer trøtte og sover mer på denne tiden av året – enkelte mennesker blir også preget av depresjon.

SpaHuset  var den første produsenten som introduserte fiberoptisk lys på badene sine – tilbake i 1995. Mange produsenter har i senere tid enten kopiert kombinasjonen av fiberoptisk lys eller kommet med andre tilsvarende løsninger. Fiberoptisk lys i vann har blitt en kjempesuksess. Fiberoptisk belysning er ikke bare en flott visuell opplevelse, det setter også farge på tilværelsen. Gjennom mye forskning vet man at forskjellige farger har forskjellige måter å påvirke og stimulere sinnet vårt.

Under finner du en liste over hvordan de forskjellige fargene kan ha en positiv påvirkning på oss

 • Rød – Stimulerende og oppkvikkende
 • Oransje – Gir energi og velvære
 • Gul – Gledesskapende
 • Lysegrønn – Oppfriskende for kropp og sinn
 • Mørkegrønn – Balanserende og lindrende
 • Lyseblå – Gir sinnsro
 • Blå – Helbredende og reduserer stress
 • Lilla – Avslappende & beroligende
 • Hvit – Rensende

Lag ditt hjem til et sted for trivsel og velvære for hele familien og dine venner.
Plasser et spabad utendørs på terrassen eller ute i hagen.
Eller hva med å plassere et massasjebad på hytta?

Et spabad eller  et massasjebad er en verdifull investering i ditt hjem og din helse.