Home / Ymse / 10 gode grunner til å investere i Spabad

10 gode grunner til å investere i Spabad

Hold deg oppdatert på insprasjon, bilder og andre spennende nyheter!

10 gode grunner til å investere i Spabad

Boblebad gir intenst velvære

Når du setter deg til rette i boblebadekaret, settes det i gang en kjedereaksjon i kroppen på grunn av kombinasjonen av trykkpåvirkninger, impulser av varme og kulde, myk vugging eller masserende vanntrykk fra dysene.

1. Blodet renner raskere

Fordi tyngdekraften er annerledes i vann, vil en del av blodet som vanligvis er i bena, bevege seg opp til hjertet og de større blodårene. Virkningen er tydeligst i kaldt vann. Det gir hjertet 35 prosent mer blod (ca. 700 ml) å pumpe rundt. Hjerterytmen øker i vann som har samme temperatur som kroppen eller er varmere, og synker i kaldt vann.

Det er positivt at blodet går raskere fordi det gir en bedre oksygentilførsel til alle deler av kroppen. Jo mer oksygen, desto mer energi. Jetdyser kan forsterke virkningen hvis de er stilt inn riktig vei slik at blodet hjelpes frem mot hjertet.

Noen undersøkelser viser at blodtrykket forblir konstant, andre at det systoliske blodtrykket (det høye) øker litt, mer i kaldt og varmt vann enn i vann med kropps temperatur.

2. Nyrene renser ut avfallet

Når blodet tvinges fra bena og opp til hjerte og lunger, stimuleres nyrene til å produsere mer urin. Dermed fjernes flere giftstoffer og avfallsprodukter enn normalt. Mange tisser opptil seks ganger mer når de er på spa!

3. Fjerner væskeansamlinger

Vannets eget trykk, forsterket av jetstrålenes påvirkning av hud og vev, virker som lymfedrenasje: Massasjen frigjør lymfevæske som er bundet rundt i kroppen, og hjelper den frem til lymfe knutene, der avfallsstoffer, mikroorganismer og unødvendig væske brytes ned. Dermed fjernes også væskeansamlinger. Pleier du f.eks. å ha tunge ben, vil de kjennes betydelig lettere – og du blir lettere og mer avslappet.

4. Pusten styrkes

I vann kan du ikke puste så dypt som ellers på grunn av vannmotstanden mot brystkassen. Det er god styrketrening av pustemusklene, ettersom du jo ikke kan unngå å puste, og det blir lettere å puste på en naturlig måte når du er ute av vannet.

5. Ledd og muskler blir smidige

Leddene blir smidigere og får større aksjonsradius i vann fordi de ikke behøver å bære hele kroppsvekten. Et varmt boblebad med jetdyser kan mykgjøre muskelfibrene og bindevevet og låse opp stive ledd. Spenningssmerter reduseres eller kan til og med forsvinne helt.

6.  Frigir velværehormoner

37-38 grader varmt vann utløser en rekke hormonelle endringer via hypofysen i hjernen. Blant annet frigjøres hormonet ACTH, som setter i gang produksjonen av hydrokortison. Det er et stoff som skaper en følelse av lykke og velvære i hjernen.

7. Forbrenner mer energi

Skjoldbruskkjertelen danner mer av hormonet tyroksin, som setter fart på kaloriforbrenningen.

8. Kaldt vann kvikker først opp

Du kan få en spesielt oppkvikkende effekt ved å være forsiktig med varmen i boblebadet. F.eks. får vann på 18 grader blodomløpet i huden til å gå på sparebluss. I stedet trekkes blodet inn i hjertet og de store blodårene innenfor brystkassen og pulsårene som fører blod til hjernen.

Dermed føler du deg mer våken og oppkvikket. Og når du har fått varmen i deg igjen, slapper du godt av. Luftboblene i badet gir litt av den samme badstuevirkningen: Små kalde eksplosjoner i det varme vannet.

9. Varmt vann gjør deg døsig

Vann over 37 grader får store mengder blod til å forplante seg til hud og muskler. Når musklene blir varme og spenningene slipper, og når hele kroppen renser seg og flytter væske rundt i kroppen, blir du deilig avslappet og søvnig – og du lengter etter et godt sted å sove!

10. Spabad fra Spahuset Catalina AS

Vi har 20 års faglig erfaring, og du kan være trygg på å få en god service fra oss. I tillegg til våre unike kvalitetsprodukter.

In English GODE GRUNNER TIL Å INVESTERE I SPABAD

Vi er for tiden i gang med en større omorganisering og vil ikke være tilbake før i januar

Det vil derfor være noe lengre svartid enn vanlig. For kjemi eller andre produkter er det bare å se vår nettbutikk